četvrtak, 17. ožujka 2016.

Akcija: 80 km za život!





Živim u maloj zajednici, čiji su stanovnici, baš kao i većina mojih zemljaka, izuzetno pasivni, inertni, bez ideje o promjenama i svijesti o snazi zajedništva. Razjedinjeni su, otuđeni, prepušteni sebi i svojim strahovima, nesigurni u vlastitu vrijednost zbog koje će osporiti svaki lični napor pojedinca da bilo šta promjeni. „`ta će on?! komentar je koji se izgovara s posebnom intonacijom, s puno ironije, komentar kojim će živog pokopati svakog pokretača, svaku ideju, svaku inicijativu. 


Međutim desilo se nešto zbog čega je cijela zajednica već sedmicama na nogama! A sve zbog Miloša!


2014. godine, naš sugrađanin Miloš Božović (1996) je tokom fudbalske utakmice omladinske premijer lige BiH, kao golman doživio tešku povredu glave usljed nenamjernog udarca protivničkog igrača. Povrede su bile jako teške tako da je i nakon višemjesečnog liječenja i velikog broja operativnih zahvata, Miloš još uvijek u komi. Za nastavak njegovog liječenja i pokušaj buđenja ovog mladog čovjeka na klinici Scmieder u Njemačkoj je potrebno 150.000 EUR. Ovih dana, svi su angažovani i daju svoj doprinos: srednjoškolci prave sapune i kreme koje prodaju i skupljaju novac za Miloša, frizeri šišaju za Miloša, vizažisti šminkaju, kafići uplaćuju profit od prodaje za Miloša, igraju se utakmice, održavaju koncerti.


A znate šta ću ja? Pa ja ću trčati za Miloša!  



26.03. je po planu priprema moj posljednji trening dužine pred 100 milja Istre. Trčaću 80 km s cca 2000 m uspona ali kilometri koje ću istrčati, dobiće novi smisao. Evo kako. Cilj je prodati kilometre i skupiti novac koji će biti uplaćen na račun otvoren za sve one koji žele pomoći Milošu i njegovim roditeljima. S obzirom da je ruta kojom ću trčati izuzetno lijepa, duga i teška odredila sam kilometre koji će biti malo skuplji i rezervisani za one koji žele baš s tog mjesta foto zapis s posvetom. Ja ću dakle tog dana trčati za vas, fotkati (se) i objavljivati postove! Dakle, ovo je cjenovnik kilometara za subotu, 26.03.2016. godine:


Tarifa
BAM/km
Zašto su neki skuplji
Ukupno po dionicama
1 - 9. km
10 BAM/km

90
10. km
100 BAM

100
11 - 19. km
20 BAM/km

180
20. km
200 BAM
ipak je ovo polumaraton :-) i kilometar na Trebeviću
200
21 – 29. km
30 BAM/km

270
30. km
100 BAM

100
31 - 39. km
40 BAM /km

360
40. km
200 BAM
ipak je ovo maraton :-) i kilometar na Jahorini
200
41 – 49.
50 BAM /km

450
50. km
100 BAM

100
51 – 59. km
60 BAM/km

540
60. km
200 BAM
ipak je ovo 3. polumaraton zaredom :-)
200
61 – 69. km
70 BAM/km

630
70. km
100 BAM

100
71 – 79. km
90 BAM/km

810
80. km
300 BAM
ipak su ovo 2 maratona u 1 danu :-)
300
TOTAL:
4630
 


Znači, moji kilometri su na prodaju, a 20. je već  rezervisan za anonimnog ljubitelja trčanja



        
Kako možete pomoći

1. Prvi nivo podrške jeste da lajkujete objavu i putem društvenih mreža je podijelite s prijateljima koji se mogu uključiti u akciju. Ako imate mejlinglistu, pošaljite opis akcije ili link na tekst u kojem je opisana aktivnost, šta je cilj i na koji način se i ostali mogu uključiti.

2. Sljedeći nivo podrške je da rezervišete kilometre za sebe i/ili svoje prijatelje i na dole navedene račune izvršite uplatu. Birajte iznos koji vam je prihvatljiv, svaka uplata je jednako važna! Kilometre možete kupovati na lično ime, ili još ljepše, udružiti se s prijateljima i na taj način uključiti što više aktera. Ovdje vidim priliku da organizujete ekipu s trčanja, iz kluba, svako da koliko može i kupite kilometar koji je samo vaš! Ja taj kilometar trčim za vas i objavljujem fotku s posvetom a partnerski mediji koji budu pratili akciju će se na prigodan način zahvaliti vašem klubu ili ekipi ili kolektivu na doprinosu pominjanjem u medijskoj objavi.


Kada odlučite podržati akciju, rezervišite svoj kilometar u komentaru ispod najave akcije na Facebook stranici „Trčim jer štrčim“, npr. „Rezervišem 15. kilometar na ime Petar Perić“ ili „Rezervišem 40. kilometar za ekipu trkača iz naselja Dugoprugaš“. Rezervaciju vam čuvam 2 dana. Čim izvršite prijavu, uslikajte uplatnicu ili izvještaj i pošaljite na Inbox a ja ću čekirati i potvrditi taj kilometar za vas. Ukoliko uplatu ne izvršite u roku, rezervaciju brišem i tu dužinu stavljam ponovo u ponudu.

3. Još jedna opcija da me podržite je da taj dan trčite sa mnom dio koji želite. Staza kojom ću trčati će biti objavljena dva dana ranije tako da možete isplanirati dužinu koja vam odgovara. Preliminarna ruta će ići preko Trebevića i Jahorine. U slučaju loših vremenskih uslova, biće isplanirana alternativna lakša staza s manje uspona ali iste dužine.



4. Svo vrijeme moći ćete da me pratite putem aplikacije runtastic tako da će mi trebati da me bodrite, aplaudirate mi ili podvriskujete mi „GO, GO, GO“!  

I još nešto 

Dan ranije mi je rođendan a ovo će biti sjajna prilika da ga u subotu proslavim na pravi način: radiću ono što volim, biću tamo gdje želim, uz podršku onih koji me vole, umjesto u poklone i cugu, uložićemo novac u život!



NAPOMENA: Akciju prikupljanja pomoći za Miloša Božovića realizujem uz saglasnost organizacije Crvenog krsta Istočne Ilidže. Sva sredstva koja prikupimo će po okončanju akcije biti prebačena na njihov bankovni račun otvoren samo za tu namjenu. Posljednji put kada sam prodavala svoje kilometre zajedno s curama okupljenim oko inicijative „km za KM“, prikupljeno je oko 4.300 KM. Ovog puta, postavljamo novi rekord!

Bankovni podaci za uplate iz BiH:
Svrha uplate: Kilometar za Miloša
Žiro račun: 3386902579981962 otvoren kod UniCredit Bank
Primalac: Sanja Kavaz, Istočno Sarajevo

Putem PayPal servisa:
Primalac: Sanja Kavaz
Bosnia and Herzegovina
IBAN: BA393387202821626019
SWIFT: UNCRBA22
Svrha uplate: Kilometar za Miloša




Jeste li uz mene?

 

















































© Trčim jer štrčim. Sva prava zadržana.

2 komentara:

Run Croatia kaže...

Draga Sanja, predivna akcija, uz tebe smo!! Da li je slobodan 51km? Trkački pozdrav

Sanja Kavaz kaže...

Dragi prijatelji, rezervacija kilometara se vršila putem fb stranice ili mog profila. Nažalost, propustila sam vidjeti vašu poruku na vrijeme, izvinjavam se. Ako ste još uvijek zainteresovani podržati 58. kilometar,javite se, obilježićemo ga na poseban način! Hvala!

Objavi komentar