Virtuelna okrepna stanica



Raw Caramel Chocolate Fudge

Treba vam:
1 šolja sirovog indijskog oraha
½ šolje sirove makadamije
1 šolja očišćenih svježih datula
2 supene kašike sirovog kakao praha
2 kašičice stevije ili 2 supene kašike rižinog sirupa, meda ili agave
½ šolje djevičanskog ulja od kokosa (birajte ono sa neutralnim okusom)
¼ šolje kakao putera
2 kašike ekstrakta od vanilije ili sjemenke iz mahune vanile
½ šolje kokosovog brašna
prstohvat himalajske soli.

Postupak:

Potopite orahe u hladnu vodu i ostavite ih tako najmanje 20 minuta kako bi se eliminisali neželjeni blokatori enzima.

2. Otopite kokosovo ulje i kakaov puter u posudi iznad tople vode (Ne radite to u mikrovalnoj, inače neće biti „raw“).

3. Dodajte sve sastojke u blender veće snage (može i jači štapni mikser). Blendirajte vodeći računa da sve bude ujednačeno. Možete ostaviti orašaste plodove malo krupnije, kako bi se kasnije grickali.

4. Masu istresite u četvrtastu posudu koju ste obložili papirom za pečenje. Izaberite željenu debljinu pločica i poravnajte kašikom.

5. Ohladite u frižideru 3 sata prije sječenja. Sijecite na kocke ili štanglice. Uživajte u svojoj zdravoj karamelastoj poslastici.

NAPOMENA: Vodite računa da vam trebaju sirovi orasi, ne slani i pečeni. Ukoliko ne možete naći npr. orah makadamije, zamjenite ga brazilskim.

Raslađene kocke ili štanglice mogu stajati u frižideru dugo. Ko im odoli!

Osim što je odlična kao dezert, ova poslastica je savršena okrepa nakon treninga ili tokom trke. Jednostavno je umotajte u foliju i ponesite na trku. 

Bolje od bilo kog energetskog gela, vjerujete. 

Recept by @thegreatuncooking, preuzeto sa @kinoyoga.

Nema komentara:

Objavi komentar