utorak, 11. srpnja 2023.

Novosti s Jahorina Ultra Traila – zašto je ovogodišnje izdanje posebno


Po deveti put zaredom, a po četvrti put u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina, 22. i 23.07.2023. godine, biće održan Jahorina Ultra Trail u okviru kog će učesnici imati priliku da svoju hrabrost, izdržljivost i snagu pokažu na Mini, Midi, Maxi i Ultra Trailu.

Opšte informacije o trkama:

MINI – 10km, 2000m+
START 22.07. Rajska dolina, Jahorina 12:00h
CILJ Rajska dolina, Jahorina

MIDI - 31 km, 1237m+
START 22.07. Rajska dolina, Jahorina 11:00h
CILJ Rajska dolina, Jahorina

MAXI – 70km, 2,710m+
START 22.07. hotel Park, Rogatica 08:00h
CILJ Rajska dolina, Jahorina

ULTRA – 140km, 4,630m+
START 22.07. Višegrad 00:05 h
CILJ Rajska dolina, Jahorina


Startni i finišerski paket


I ove godine, organizatori JUT-a će nas obradovati izvrsnim startnim paketom pa neću štediti prste da vam nabrojim šta je sve u njemu osim startnog broja:
  • Majica Compressport
  • Brendirana bandana
  • Vaučer za Sunnyland
  • Poklon kartica Petrola
  • Energetska čokoladica
  • Nutrino Lab Fruit Snack
  • Voda Sara
  • Magnezijum
  • Čarape NGN (za učesnike Maxi i Ultra Traila)
  • Red Bull (za učesnike Maxi i Ultra Traila)
  • Energetski gelovi za (učesnike Maxi i Ultra Traila).



Preuzimanje startnih paketa je 20.07. u Sarajevu, u Bracom Sport Shopu, od 17 do 21h, 21.07. na Jahorini, u hotelu Rajska dolina, od 17 do 21h, dok će takmičari Mini i Midi Traila startne pakete moći preuzeti i na dan trke, 22.07. od 8 do 10h, na Jahorini u startnoj/ciljnoj zoni.

Organizator je posebnu pažnju, posvetio sigurnosti i bezbednosti takmičara. Profesionalno mjerenje vremena s GPS Live praćenjem će osigurati vjerodostojnost njihovih rezultata, dok će im besprekornu brigu i maksimalnu bezbednost pružiti GSS i helikopterski servis. Svaki GPS uređaj posjeduje i SOS dugme upozorenja koje nakon upotrebe šalje trenutnu ili poslednju poznatu lokaciju u kontrolni centar s upozorenjem, i učesniku se odmah pruža podrška na licu mesta.

Ono što je posebno na JUT-u je finišerski obrok koji je svake godine sve bolji i u ciljnoj zoni, ispred hotela Rajska dolina, organizovan na bazi švedskog stola.



Nagradni fond


Znam da će nagradni fond zanimati mnoge prijavljene učesnike i one koji će se prijaviti ovih dana pa da i to pojasnim. Robno-novčane nagrade koje su obezbijeđene za prvoplasirane na Mini, Midi, Maxi i Ultra Trailu su takođe jedna od komponenti koje JUT po kvalitetu odvaja od drugih trail takmičenja u regionu. Iskreno, takve nagrade nemaju ni mnogo veće, masovnije i starije trke čak ni van regiona. Svečana ceremonija proglašenja pobjednika je takođe spektakl na kom se prvoplasiranima odaje posebna čast i priznanje pa se bez sumnje osjećaju uvaženim i počastvovanim. 






A sad o Mastersu


Organizator JUT-a je ove godine projekat proširio organizacijom novog formata koji je svojevrsna kruna njihovog trail spektakla. MASTERS je nova trka koja će biti održana 30.09.2023. godine. Start Mastersa je u Dolini heroja na Tjentištu a cilj u Rajskoj dolini na Jahorini. 10 najbolje plasiranih u ukupnom plasmanu s ULTRA Traila i 5 najboljih s MAXI Traila će se kvalifikovati za ovu jedinstvenu trku. Tačnije, ukoliko u 10 najbolje plasiranih na Ultri nema žena, onda se na spisak kvalifikovanih za Masters dodaju 3 najbolje plasirane žene s Ultra Traila. Ili, ukoliko je među 10 najbolje plasiranih na Ultri samo jedna žena, onda poziv za Masters dobijaju sljedeće 2 najbolje plasirane žene s Ultra Traila. U slučaju Maxi Traila, ako među 5 najboljih rezultata u ukupnom plasmanu nema nijedna žena, kvalifikaciju za Masters dobijaju dvije najbolje finišerke s Maxi Traila ili jedna ukoliko je među pet najbolje plasiranih već jedna žena.

Glavna nagrada na Mastersu je automobil.

Ja na JUT-u



Svake godine sebi dam neki zadatak i cilj koji mom učešću na JUT-u daje dodatnu vrijednost. Jedne godine je to bilo da do cilja budem podrška prijateljici koja po prvi put trči 100 km, naredne da do ciljne kapije na Mini Trailu i njihovih prvih finišerskih medalja stignem s trail klinčadijom. Ove godine okupljam žensku ekipu za Mini Trail tako da drage žene, ako vam treba društvo i podrška za Mini Trail, računajte na mene. Ideja je da zajedno stignemo do cilja uz dobro druženje, fotkanje i uživanje u predivnim krajolicima. Za one koji me prate od skoro ili koji su od nedavno u trčanju, napomenuću da sam projekat Jahorina Ultra Trail pokrenula 2015. godine, te isti predala Olimpijskom centru Jahorina 2020. godine od kada s pažnjom pratim sva dešavanja u vezi s ovom trkom i mogu reći da se radujem novitetima koje su ove godine uveli.   

Informacije o smještaju


Organizator JUT-a preporučuje smještaj u hotelu Rajska dolina i Max-Vell apartmanima na Jahorini. Rajska dolina je hotelu s 4*, s 94 smještajne jedinice (92 sobe i dva luksuzna apartmana), teretanom, igraonicom, kamin salom, konferencijskom salom, frizerskim salonom i modernim wellnes centrom.

Cijene smještaja u hotelu Rajska dolina:
  • Dvokrevetna soba: 80,00 KM ili 40,00 EUR po noćenju/BB
  • Jednokrevetna soba: 100,00 KM ili 50,00 EUR po noćenju/BB
Apartmani MAX VELL udaljeni su 350m od ski staze Poljice i manje od 200m od staze Trnovo. Objekat raspolaže s 24 apartmana (kapaciteta od 4 do 10 osoba) koji se sastoje od kupatila i dnevnog boravka s kuhinjom i trpezarijskim stolom,. MAX – VELL je pet friendly pa će rado ugostiti i vaše kućne ljubimce.

Cijene smještaja u Max-Vellu:
  • 15 EUR/po noćenju
  • 20 EUR/BB/po noćenju

Ukratko, tj. da zaključimo:

  • Svi učesnici dobijaju bogat startni paket, svi finišeri medalje i ručak, dok će najuspješniji osvojiti mnogo novca, kvalitetne robne nagrade i pehare!
  • Najboljih 10 s Ultra Traila (opciono +3 žene) i 5 s Maxi Traila (opciono +2 žene) se kvalifikuju za Masters!
  • Pobjednik-ca Mastersa (30.09.) osvaja automobil!
  • Učesnici svoje startne pakete će moći preuzeti 20.07. u Sarajevu, 21. i 22.07. na Jahorini!
  • Za učesnike ULTRA i MAXI trke organizovan je besplatan prevoz na relaciji Jahorina – Višegrad i Jahorina – Rogatica.
  • Superiorna briga o takmičarima uključuje GSS i podršku helikopterskog servisa.
  • Trku organizuje Olimpijski centar i 120 zaposlenih.


Prijave se zatvaraju 16.07. u ponoć. Više detalja o stazama i linkove za registraciju možete pronaći na zvaničnoj stranici trke www.jahorinatrail.com.

Vidimo se na Jahorini!

 

Nema komentara:

Objavi komentar