nedjelja, 21. svibnja 2017.

Tim Jahorina Ultra Traila odličan na brdskoj trci Mostar Challenge



U subotu, 20. maja, HPD Prenj 1933 Mostar i studij fizičke kulture Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti su uspješno organizovali peto izdanje brdske trke Mostar Challenge na kojoj je nastupilo ukupno 96 takmičara. U kategoriji Hobby takmičilo se njih 60 tako što su od starta ispred tržnog centra Mepas u Mostaru do mjesta Goranci udaljenog 12 km trčali u paru dok je 36 učesnika nastupilo individualno u kategoriji Challenge na stazi dugoj 22 km s 1100 m kumulativnog uspona.  


Članovi tima Jahorina Ultra Traila, njih ukupno 6 su u obje kategorije ostvarili zapažene rezultate. Najbolje vrijeme na Challengu je imao bh bijatlonac Mladen Plakalović koji je do cilja stigao za 2:31 što je ujedno i novi rekord staze. Svega nekoliko sekundi iza njega, u cilj je stigao još jedan član tima Jahorina Ultra Traila Stefan Anić dok je u ženskoj konkurenciji, Sanja Kavaz završila trku u vremenu 3:19 kao drugoplasirana. Miloš Čolić i Strahinja Erić su u paru do cilja kraće staze stigli za 1:40 i takođe osvojili drugo mjesto. 

Nakon Mostar Challenga, tim Jahorina Ultra Traila čekaju domaća takmičenja Vučko Trail i Jahorina Ultra Trail a zatim i nastupi na Ultra Trail Hungary (Mađarska) te ukupno tri trke Svjetskog kupa u ultratrailu: Cortina Trail (Italija), Ultra Trail Mont Blanc (Francuska) i Cappadocia Ultra Trail (Turska).  










Foto: Gojko Soldo za Mostar Challenge 

© Trčim jer štrčim. Sva prava zadržana.


Nema komentara:

Objavi komentar