petak, 10. veljače 2017.

SPREMNI ZA prvi bh trkački karavan WINGS FOR LIFE 2017?

Blog Trčim jer Štrčim i portal Moje trčanje u saradnji s Red Bullom Bosna i Hercegovina vam predstavljaju zajednički projekt organizovanog putovanja bh trkača na trku Wings for Life World Run (WFLWR) Zadar koja se održava 07.05.2017. godine.


Prva specijalizovana bh stranica o trčanju i najpopularniji regionalni blog o trčanju su osmislili trkački karavan kako bi omogućili što većem broju vježbača iz Bosne i Hercegovine da učestvuje na ovom jedinstvenom događaju. Planetarno izuzetno popularna, trka ima humanitarni karakter jer je stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena fondaciji Wings for Life pa je glavni cilj trke skrenuti pažnju na povrede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka.




„Wing for Life bh karavan je zajednički doprinos trkačkoj zajednici koja na našu radost postaje sve brojnija i u Bosni i Hercegovini. Ovo je sjajna prilika za povezivanje trkača iz manjih sredina koji će zajedno putovati, družiti se i učestvovati na trci u kojoj istovremeno na različitim destinacijama širom svijeta trči preko 150 000 ljudi. 

Ideja je da autobusi WFLWR bh karavana krenu iz gradova u kojima smo mapirali jake trkačke zajednice, poput Bijeljine ili Bihaća, te da na svom putu prema Zadru prihvata trkače iz gradova koji se nalaze uz put. Više takvih autobusa će krenuti s različitih strana, tačnije iz mjesta koja pokažu najviše interesovanja za organizovani odlazak“, poručuje Nicolae Golea ispred portala Moje trčanje.

Globalna trka Wings for Life World Run započinje u 13h po našem vremenu na ukupno 34 lokacije širom svijeta.




„Ovo je trka koja nema ciljnu liniju pa je zato završi baš svako. Umjesto ciljne linije, kraj trke za svakog učesnika određuje presretačko vozilo koje startuje 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom za njima. 

U onom trenutku kada vozilo prestigne pojedinog trkača, za njega je trka završena, a trkač i trkačica koji ostanu najduže trčati su pobjednici pojedinačne trke. Apsolutni pobjednici WFLWR-a su trkač i trkačica koji tokom trke pretrče najviše kilometara“ pojasnila je Sanja Kavaz, urednica bloga Trčim jer štrčim i ambasadorica Wings for Life World Runa u Bosni i Hercegovini.




Utrka na koju vas vode Moje trčanje i Trčim jer Štrčim u organizaciji Red Bull BiH kreće iz Zadra, grada izuzetne istorije i bogatog kulturnog naslijeđa koji se smjestio na centralnom dijelu Jadranske obale. Trka počinje s Foruma, nedaleko od predivnog simbola grada - crkve sv. Donata. Staza se zatim penje prema Jadranskoj magistrali i pruža do Primoštena.




Uskoro vam donosimo detaljne informacije o organizaciji i na koji način možete putovati i trčati na četvrtom izdanju Wings for Life World Runa u Zadru.



Dakle, jeste li ZA?


Foto: Red Bull

© Trčim jer štrčim. Sva prava zadržana.

Nema komentara:

Objavi komentar