petak, 22. travnja 2022.

Absolute Biokovo Challenge: vertikalni, nebeski i ekstremni izazov uz more



Absolute Biokovo Challenge je trka koja je od same najave obećavala mnogo. Nažalost, nisam bila u prilici učestvovati na njenom prošlogodišnjem i prvom izdanju ali ove godine je ne propuštam. U ponudi su tri dužine a za nas iz Bosne i Hercegovine s organizatorom sam dogovorila pogodnost i olakšicu kod plaćanja kotizacija.


Kažu da je Biokovo planina sa stopalima u moru, a čelom u munjama. Planina čije staze traže od trkača apsolutni maksimum, fizički i mentalni. Teren koji će izazvati najspremnije i najodvažnije. Jeste li spremni za apsolutni izazov?

14.05.2022. godine, u okviru drugog izdanja Absolute Biokovo Challenge-a održaće se tri trke različitog formata:


Vertical Challenge – dužine 5,1 km i +1160m ukupne visine

Sky Challenge – dužine 23,6 km i +2580m ukupne visine

Extreme Challenge – dužine 45,8 km i +4480m ukupne visine

Učesnike čekaju nevjerovatni pogledi, strm i težak teren, divljina i dobri organizatori. Trka prolazi impresivnim predjelima planine koji su ujedno i dijelovi Parka prirode Biokovo. Penje se i spušta strmim stazama uklesanim i uzidanim kroz same litice, vijuga malim grebenima između vrtača, provlači se kroz šumu borova, bukve i planinskog javora.




S organizatorima ABC-a imam dogovor da mi koji se prijavljujemo iz Bosne i Hercegovine kotizacije možemo platiti prilikom preuzimanja startnih paketa. Prava gnjavaža je plaćanje kotizacija putem međunarodnih bankarskih transakcija i nepotreban trošak jer su nekad toliki da udvostruče cijenu kotizacije. Upravo zbog toga, hvala Marku Hermanu i ekipi što su nam omogućili ovu pogodnost. Sve što je potrebno da uradite je da mi se nakon prijave na trku javite porukom na +38765922722 (Viber, WhatsApp, Telegram) nakon čega ćete dobiti sve instrukcije za dalje. Za sad nas je 5-6 prijavljenih iz BiH. Prijave su moguće do 11.05. Kad napravimo grupu, dogovaramo se za prevoz i smještaj. Ukoliko ste iz Srbije a želite s nama na ABC, javite se, povešćemo i vas. 

Za više informacija posjetite web stranicu ABC-a ili njihovu stranicu na društvenim mrežama Facebook i Instagram

Kažu da Biokovo nikad ne razočara. Nadam se da nećemo ni mi. 




Foto: Absolute Biokovo Challenge
© Trčim jer štrčim. Sva prava zadržana.

Nema komentara:

Objavi komentar